31 Ocak 2014 Cuma

Cep Telefonları Nasıl Dinleniyor



İçerisinde yaşadığımız zaman dilimi pek çok açıdan hızına yetişmeye zorlandığımız, bildiğimiz her şeyi devrim niteliğinde yeni ve daha kolay şekilde yapabildiğimiz, teknolojik ve kavramsal gelişmelerin üst boyutta yaşandığı bir devir. Her yeni gelişmenin, başka gelişmelerin ortaya çıkmasını hızlandırdığı günümüz dünyasının çehresi, her geçen gün daha fazla değişmeye hızla devam ediyor. Bu durum insanlık tarihinde daha önce bu boyutuyla hiç olmamış bir gelişme çağının yaşayan tanıkları olan bizlerin de, dünyanın yeni haline uyum sağlayabilmemiz konusunda zorlukların da yaşanmasına sebep oluyor.


Yaşanan tüm bu gelişmelerin aslında yaşamlarımızı daha kolay bir hale getirmek için ve yaşam standartlarımızı çok daha üst boyutlara taşımak için olduğu düşünülünce, uyum sağlama sorunu gibi bir tezatlığın ortaya çıkması aslında kaçınılmaz bir durum olsa da, çağımızın insanının bir anlamda yeniliklere tam anlamıyla alışmış olmasına bağlı olarak, uyum süreçleri artık eskisinden çok daha kısa olmaya başladı.


İletişim Teknolojilerinde ki Sınırsız gelişim

İnternet ve cep telefonu gibi, dünyanın coğrafi sınırlarını olduğundan çok daha yakın hale getiren iletişim teknolojileri, artık yaşamlarımızın ayrılmaz bir parçası durumunda, Her konuda bizlere sundukları olağanüstü boyutlardaki hizmetlerle, yaşamlarımız çok daha kolay bir hale gelmiş durumda. Yaşam standartlarımızda benzersiz bir sıçrayış oluşturan bu teknolojiler sebebiyle, dünya genelinde herkes bir şekilde cep telefonu veya internet kullanıyor veya kullanmaya başlıyor. Bu sayede önceleri sadece bilim kurgu yazarlarının bizleri hayrete düşüren hayal güçlerinden film veya roman olarak bizlere yansıyan pek çok durum artık herkesin yapabildiği sıradan olaylar haline gelmiş durumda.


Son günlerde haberlerde de sıklıkla karşılaştığımız dinleme skandalları,  var mı? Yok mu? tartışmaları, aslında günümüzde ulaşılan teknolojik boyut itibariyle tamamen gülünç tartışmalar. Çünkü, günümüzde isteyen herkesin istediği kişiyi çok basit yöntemlerle dinleyebilmesi ve hiç fark edilmemesi mümkünken, çok büyük teknolojilerin geliştiricisi olan ülkelerin birbirlerini dinlemeleri kadar doğal başka bir olay yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder